LO image

LanguageOne is al ruim 35 jaar dé specialist in onderwijs vanuit een internationaal perspectief. Vanaf dag 1 staat het kind bij ons centraal. Wij willen jongeren die opgroeien in een internationale omgeving kennis bijbrengen en voorbereiden op wereldburgerschap. Zo dragen wij bij aan verbinding in de maatschappij.

LO img
LO img
Internationalisering

Het toenemende belang van internationalisering van het onderwijs wordt breed onderkend. De trend van een groeiende vraag naar internationaal onderwijs zet zich dan ook onverminderd voort.

 

LanguageOne verbindt een netwerk van gevestigde namen in het internationale onderwijsveld. Gedreven en doortastend pakken wij uw vraagstukken rond internationalisering van onderwijs, educational mobility, meertaligheid en wereldburgerschap op en bieden wij een oplossing die past bij uw organisatie, gezin of situatie.

In nauwe samenwerking met scholen en onderwijsorganisaties over de hele wereld treedt LanguageOne Consulting op als adviseur, trainer, begeleider en coach. Kern is het ontwikkelen en begeleiden van mensen in het onderwijs.

LO img
LO img
Multinationale werkgever en overheden

LanguageOne ondersteunt overheden en internationale werkgevers met vraagstukken op het gebied van internationalisering. Onze ervaren adviseurs bieden intensieve begeleiding, uiteraard op maat en passend bij het DNA van uw organisatie.

 

Bij een verhuizing naar het buitenland komt ontzettend veel kijken. Voor uw werknemers met kinderen staat goed onderwijs uiteraard voorop. LanguageOne put uit jarenlange ervaring met Nederlands en internationaal onderwijs. Onze specialisten ontzorgen uw werknemers en u graag.

 

Wij adviseren werkgevers die hun medewerkers op vestigingen wereldwijd de allerbeste ondersteuning willen geven. Voorafgaand aan de uitzending van uw medewerker en gezin brengen wij de leerbehoeftes in kaart en adviseren wij over het onderwijs in het buitenland. Wij bieden taaltrainingen in de nieuwe schooltaal (bijvoorbeeld Engels) om gemakkelijker in te stromen op de nieuwe school.

 

Tijdens het buitenlandse verblijf van uw medewerker verzorgen wij voor de kinderen Nederlands Taal- en Cultuuronderwijs en indien gewenst aanvullende schoolvakken, op een van de LanguageOne scholen of via afstandsonderwijs. Wij bieden de tools om op de juiste manier meertaligheid binnen het gezin te bevorderen.

 

Bij terugkeer naar het thuisland staan wij uw medewerker bij in de keuze voor Nederlandstalig onderwijs of toch een internationale school. Ter voorbereiding op de (her)start op school bieden wij verschillende kortdurende boost programma’s Nederlands of een programma versterkt Engels.

 

Meer weten? Wij gaan graag met u in gesprek om uw wensen op een rijtje te zetten.

 

Meer weten? Afspraak maken?

Scholen

Wij staan klaar voor onderwijsinstellingen die de next step willen maken en wij helpen u graag met het begeleiden van uw internationale leerlingen.

 

Hoe ga je om met verschillende moedertalen in de klas? Hoe kun je als school je onderwijs verbeteren aan de hand van wereldburgerschap? De trainers van LanguageOne zijn expert op het gebied van vele aspecten van internationaal onderwijs. Onze trainingen zijn altijd ontwikkeld vanuit een gedegen kennisachtergrond en worden op een aansprekende manier vertaald naar de onderwijspraktijk. Uiteraard is het mogelijk trainingen in-company te organiseren.

 

Een greep uit het aanbod:

  • Het belang van de moedertaal
  • Meertaligheid als voordeel
  • Translanguaging in de klas
  • Holistisch werken in het taalonderwijs
  • Nederlands in een internationale klas
  • Het LanguageOne Lesprogramma
  • Onderwijs internationaliseren
  • Intercultureel lesgeven

LO img
LO img

Wij gaan graag met u in gesprek om uw wensen op een rijtje te zetten.

 

Maak een afspraak

LO img