Interview LanguageOne leerling in Dubai

Dit interview verscheen eerder in het magazine Hollands Nieuwe van de Nederlandse Club Dubai.

Vertel eens Linus, met wie woon jij in huis?
Ik woon met mijn moeder Tamyra (47), vader Joakim (47) en broer Julian (14).

Waar zit je op school?
Mijn school is Gems World Academy en ik zit in grade 6. Het is een hele fijne school, omdat ik er veel vrienden heb en bijna alle leraren aardig zijn. De leukste vakken op school zijn Drama, Engels en Science. Mijn beste vriend op school is Yoonjae en hij komt uit Zuid-Korea. Wij hebben allebei een jaarkaart voor Motiongate en gaan daar vaak samen naartoe. Het is erg makkelijk om vrienden op mijn school te maken, omdat er heel veel verschillende type kinderen zijn. Er is altijd wel iemand die bij je past.

Wat zit er meestal in je lunchbox?
Voor snack is het meestal een appel, druiven of blauwe bessen. Ik krijg ook iets zoets mee, zoals een klein pakje met Oreo koekjes. Voor de lunch zitten er meestal drie bruine boterhammen in. Het liefst twee boterhammen met Philadelphia en een met Nutella.

Waar ben je goed in?
Zeilen is erg leuk. Daar ben ik best goed in. In Nederland ben ik al twee keer in de zomervakantie naar een zeilkamp geweest. Toen heb ik in een Optimist en een Topaz gevaren. In Dubai heb ik elke donderdag na schooltijd zeilles in Jebel Ali. Dan vaar ik in een RS Vision of RS Feva. Het is erg cool om expres om te slaan.

Wat is er zo leuk aan Dubai?
Het leuke is dat het hier bijna altijd zwemweer is. Er zijn ook hele leuke waterparken, zoals Aquaventure en Wild Wadi. Vorig jaar hadden wij een seizoenkaart voor Aquaventure en kwam ik daar best vaak met mijn ouders en broer.

Ben je in de zomervakantie in Nederland geweest? Waar moest je aan wennen toen je weer terugkwam in Dubai?
Ja, wij zijn in de zomervakantie naar Nederland geweest en hebben twee maanden in ons huis in Den Haag gewoond. Toen ik terugkwam in Dubai moest ik erg wennen aan het warme weer. Ik kon niet meer zoveel buiten spelen als in Nederland. Dat is wel erg jammer.

Als je mocht kiezen tussen Dubai en Nederland, waar zou jij dan het liefst willen wonen?
Absoluut in Nederland. Ik mis mijn beste vriend Carl, mijn familieleden en ons huis. Het koude weer en de regen vind ik ook heel fijn.

Waar zie jij jezelf over tien jaar?
Over tien jaar ben ik 21 jaar, ben ik succesvol en heb ik mijn school afgemaakt. Dan woon ik niet meer bij mijn familie, maar studeer ik aan een universiteit in Nederland!

Leuk dat je er bent!
De inschrijvingen voor komend schooljaar zijn geopend.

LanguageOne
Wereldwijd thuis in het Nederlands