LanguageOne zet in op verdere groei door aansluiting bij KMM Groep

PERSBERICHT
Voorburg, 22 januari 2019

LanguageOne is overgenomen door de KMM Groep waartoe ook IVIO-Wereldschool behoort. Daarmee wordt LanguageOne als grootste aanbieder van Nederlands Taal- en Cultuuronderwijs onderdeel van een organisatie met ruime kennis van de onderwijswereld en financiële slagkracht om haar marktpositie in Nederland en internationaal verder uit te bouwen.

Onderwijsvernieuwing en groei
Voor LanguageOne is de overname door een sterke partij als de KMM Groep belangrijk om de continuïteit te waarborgen en verdere onderwijsontwikkeling en groei te realiseren. Jaap Mos, tot voor kort mede-eigenaar van LanguageOne zegt: “Alleen al in de afgelopen vijf jaar heeft LanguageOne vijf scholen in Azië en het Midden-Oosten overgenomen, een school voor afstandsonderwijs opgezet en een nieuw lesprogramma ontwikkeld dat eind 2018 gedigitaliseerd is. Het voelt goed om de organisatie onder deze gunstige condities over te dragen aan de KMM Groep.”

Unieke kans
Aan de succesvolle onderwijsopzet van LanguageOne verandert niets. Zekerheid voor de leerlingen, leerkrachten en medewerkers blijft ook na de overname centraal staan. Het bestaande management van LanguageOne blijft ongewijzigd. Deidre Jakobs, algemeen directeur van LanguageOne: “Ik ben trots op de inspanningen van onze mensen die geleid hebben tot het punt dat nu bereikt is. De aansluiting bij de KMM Groep is een unieke kans; het stelt ons onder andere in staat nog beter in te spelen op de behoefte aan verschillende vormen van onderwijs, waarmee we onze leerlingen een solide basis geven in een digitaliserende en globaliserende wereld. De ervaring van de KMM Groep binnen het onderwijsveld geeft veel vertrouwen in deze volgende stap.”

Wereldwijd actief
LanguageOne, dat met tien eigen scholen wereldwijd actief is, werkt met een nieuw ontwikkeld lesprogramma dat geïnspireerd is op het gedachtengoed van het International Baccalaureate® (IB). De ambitie is om nog meer Nederlandstalige jongeren en (internationale) scholen in binnen- en buitenland te bedienen. De mix van klassikaal, blended en online onderwijs slaat goed aan. Juist het onderwijs in grote steden als Shanghai en Dubai vormt een interessante aanvulling op de onderwijsactiviteiten van de KMM Groep.

Over LanguageOne
LanguageOne biedt al 35 jaar kwalitatief hoogstaand moedertaalonderwijs in de Nederlandse taal en cultuur voor jongeren die in het buitenland wonen. LanguageOne is voortgekomen uit Rijnlands Education Worldwide (REW) naar aanleiding van het verzoek van Shell om in het buitenland Nederlands onderwijs te bieden aan kinderen van Shell-personeel. In 2012 is REW verder gegaan onder de naam LanguageOne. De organisatie is in de afgelopen jaren gegroeid tot een internationale speler met tien scholen in Azië, het Midden-Oosten, Australië en Europa.

Over KMM Groep
De Kennis, Marketing & Media Groep is een snelgroeiende en innovatieve bedrijvengroep met ruim 600 medewerkers, verdeeld over vier sterke labels: IVIO, Metafoor, Karmac en Prosu. De KMM Groep bestaat sinds 1998. De organisatie is ooit begonnen met vier bedrijven en is nu gegroeid naar een omvang van 22 bedrijven. www.kmmgroep.nl

//Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

LanguageOne B.V.
Deidre Jakobs (Algemeen Directeur)
Parkweg 20A, 2071 AJ Voorburg
Tel: +31 (0) 70 260 13 86 / +31 (0)6 14 85 2316
deidre.jakobs@languageone.org

Kennis, Marketing & Media Groep B.V. / KMM Groep
Richard Beers (Operationeel Directeur)
Pascallaan 68, 8218 NJ Lelystad
Tel: +31 (0) 320 286969 / +31 (0) 6 51237597
richard.beers@kmmgroep.nl
www.kmmgroep.nl

Leuk dat je er bent!
De inschrijvingen voor komend schooljaar zijn geopend.

LanguageOne
Wereldwijd thuis in het Nederlands