Vacature: docent voortgezet onderwijs LanguageOne Singapore

Nederlandse Taal- en Cultuurschool LanguageOne in Singapore zoekt

een docent voortgezet onderwijs  (0,8-1,0 fte)

 

Functie
Wij zoeken op korte termijn een ervaren en ambitieuze kandidaat die per 1 februari 2021, indien mogelijk eerder, kan starten als VO-docent. Standplaats is Singapore, een moderne en bruisende stad in Zuidoost-Azië.

Wat ga je doen?
Je geeft zelfstandig lessen Nederlandse taal en cultuur aan Nederlandstalige jongeren die tijdelijk of langer in Singapore wonen. Onze leerlingen begeleid je op een coachende manier in het bijhouden en verder ontwikkelen van hun moedertaal. Je draagt actief bij aan onderwijskundige vernieuwingen binnen de school.

Je neemt een proactieve rol in binnen een team van 10 leerkrachten die samen onderwijs bieden aan circa 200 leerlingen tussen de 2,5 en 18 jaar oud. Wij bieden Nederlands onderwijs geïntegreerd in het lesprogramma aan op de German European School Singapore. De naschoolse lessen verzorgen wij op een drietal andere locaties in Singapore.

Wat breng je mee?

 • Een eerstegraads of tweedegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs;
 • Enkele jaren relevante ervaring in het Nederlandse en/of het internationale onderwijs;
 • Ervaring met lesgeven in het buitenland is een pre;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Een grote mate van flexibiliteit en zelfstandigheid;
 • ICT-vaardigheid.

Daarnaast hechten wij er belang aan dat je een reflecterende en onderzoekende houding hebt. Je straalt pedagogisch optimisme uit en toont onderwijskundig leiderschap. Tot slot ben je internationaal mobiel.

Werken bij LanguageOne

LanguageOne is al ruim 35 jaar een begrip in het ontwikkelen en verzorgen van Nederlands moedertaalonderwijs voor jongeren die opgroeien in een internationale setting. We zijn er trots op dat we in maar liefst tien wereldsteden in Europa, het Midden- en Verre Oosten en Australië, en waar ook ter wereld via digitaal afstandsonderwijs leerlingen thuisbrengen in de eigen taal en cultuur. Wij onderscheiden ons door onze nauwe samenwerking met internationale scholen en een enthousiast team van ervaren leerkrachten en IB®-docenten.

Als je op één van onze schoollocaties bent begonnen, dan hoeft het daar niet bij te blijven. Is het je wens om na een aantal jaar door te stromen naar een andere schoollocatie of naar een andere verantwoordelijkheid, dan juichen wij dat toe. Zo ontstaat er binnen LanguageOne een internationaal mobiel team van deskundige medewerkers dat het beste moedertaalonderwijs biedt dat een leerling zich kan wensen.

Wat bieden we jou?

 • Een unieke baan op een prachtige plek in het buitenland;
 • Een marktconform salaris;
 • Een verhuiskostenvergoeding en huisvestingsbudget;
 • Een arbeidscontract voor een jaar met intentie te verlengen met een jaar, en vervolgens een contract voor onbepaalde tijd;
 • Goede mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteren
Ben je enthousiast en voldoe je aan het profiel? Stuur dan je CV en motivatie (in het Nederlands) via onderstaand formulier. Voor meer informatie graag contact opnemen met Deidre Jakobs +31 (0)6 14852316.

Reageren op deze vacature kan tot en met 29 oktober 2020

De eerste gesprekken vinden plaats op 5 november.Vacature: docent voortgezet onderwijs LanguageOne Singapore