LO image

Vacature: Locatieleider Nederlandse Taal- en Cultuurschool in Doha, Qatar (0,8-1,0 fte)

Functie

LanguageOne is op zoek naar een ervaren en ambitieuze kandidaat die in overleg vanaf 1 januari 2022 onze school zal aansturen. Standplaats is Doha (Qatar), een moderne en bruisende stad in het Midden-Oosten.

 

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie en sturing van LanguageOne Doha (grotendeels geïntegreerd onderwijs van de Nord Anglia school), een Nederlandse Taal- en Cultuurschool met circa 80 leerlingen tussen de 2,5 en 18 jaar oud en een bevlogen team van 4 leerkrachten. Wij bieden Nederlands onderwijs geïntegreerd en naschools aan op Compass International School.

Je stuurt op onderwijsinhoud, houdt zicht op de kwaliteit van het onderwijs en geeft leiding aan je team. Je draagt actief bij aan onderwijskundige vernieuwingen binnen de school. Je verzorgt zelf ook lessen Nederlands aan de leerlingen. Je hebt commercieel inzicht en zet proactief in op de werving en het behoud van leerlingen. Je bent een belangrijke schakel in de intensieve samenwerking met Compass International School. Daarnaast ben je een sterke netwerker en bouw je de contacten met lokale stakeholders, zoals de ambassades en bedrijven, verder uit. Je legt verantwoording af aan de directie in Nederland en eens in de vier jaar aan de Nederlandse Onderwijsinspectie.

 

Wat breng je mee?

 • Een pabo-diploma en/of een bevoegdheid Nederlands;
 • Minimaal vijf jaar ervaring in het Nederlandse en/of het internationale onderwijs;
 • Ervaring met aansturing en coaching van leerkrachten;
 • Ervaring met lesgeven in het buitenland is een pre;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Een grote mate van flexibiliteit en zelfstandigheid;
 • ICT-vaardigheid;
 • Een rijbewijs B.

 

Daarnaast hechten wij er belang aan dat je een reflecterende en onderzoekende houding hebt. Je straalt pedagogisch optimisme uit en toont onderwijskundig leiderschap. Tot slot ben je internationaal mobiel.

 

Wat bieden we jou?

 • Een unieke baan op een prachtige plek in het buitenland;
 • Een marktconform salaris;
 • Een verhuiskostenvergoeding en huisvestingsbudget;
 • Goede mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

 

Werken bij LanguageOne

LanguageOne is al ruim 35 jaar een begrip in het ontwikkelen en verzorgen van Nederlands moedertaalonderwijs voor jongeren die opgroeien in een internationale setting. We zijn er trots op dat we in maar liefst 11 wereldsteden in Europa, het Midden- en Verre Oosten en Australië, en waar ook ter wereld via digitaal afstandsonderwijs leerlingen thuisbrengen in de eigen taal en cultuur. Wij onderscheiden ons door onze nauwe samenwerking met internationale scholen en een enthousiast team van ervaren leerkrachten en IB®-docenten.

Als je op één van onze schoollocaties bent begonnen, dan hoeft het daar niet bij te blijven. Is het je wens om na een aantal jaar door te stromen naar een andere schoollocatie of naar een andere verantwoordelijkheid, dan juichen wij dat toe. Zo ontstaat er binnen LanguageOne een internationaal mobiel team van deskundige medewerkers dat het beste moedertaalonderwijs biedt dat een leerling zich kan wensen.

 

Solliciteren bij LanguageOne?

Ben je enthousiast geworden en voldoe je aan het profiel? Mail dan je CV en motivatie (in het Nederlands) naar Helge Bernhard (sollicitatie@languageone.nl). Voor meer informatie graag contact opnemen met Helge Bernhard via dit telefoonnummer: +31 (0)6 30402100.

Reageren op deze vacature kan t/m 20 november.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Vacature: Locatieleider Nederlandse Taal- en Cultuurschool in Doha, Qatar (0,8-1,0 fte)

  LO img