Examenprogramma’s

Programma’s

Examenprogramma’s Nederlands

LanguageOne leidt leerlingen op tot aan het examen. Nederlandstalige leerlingen van 16 tot 18 jaar bereiden wij voor op deelname aan een examen Nederlands. De diploma’s bieden een uitstekende mogelijkheid voor toelating op Nederlands vervolgonderwijs.

Op dit moment leiden wij op tot het behalen van:

  • het (bilingual) IB-diploma Nederlands Dutch A
  • het (bilingual) IB-diploma Nederlands Dutch B
  • het CNaVT-examen (Certificaat Nederlands als Vreemde Taal)
  • Dutch ATAR examen


Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?

IB programma’s: klassikaal en online

Het lesprogramma IB Dutch A wordt zowel klassikaal al online aangeboden. Het IB Dutch B lesprogramma bieden we op enkele locaties aan. Meer informatie over het aanbod per schoollocatie is te lezen via deze link. Bent u benieuwd naar het IB Dutch lesprogramma? Bekijk hier een video waarin LanguageOne leerling Chiara vertelt over haar ervaringen met het IB-diploma programma.

CNaVT

Het CNaVT-examen kan worden afgenomen op verschillende niveaus. Bij onze leerlingen wordt over het algemeen het Examen Educatief Startbekwaam afgenomen (voorheen niveau B2). Dit examen is specifiek voor hoger opgeleide volwassenen (18+) of jongeren (16+) aan het einde van het secundair of voortgezet onderwijs in het buitenland die willen starten met een studie aan een Vlaamse of Nederlandse hogeschool of universiteit.

DUTCH ATAR

In Australië kunnen leerlingen in het voortgezet onderwijs het examen Nederlands doen dat meetelt voor bij de ATAR-score. Het examen bestaat uit een schrijf- en leesonderdeel en uit luisteroefeningen en een mondeling examen. Meer informatie is verkrijgbaar bij de Victorian Curriculum and Assessment Authority.

Ervaring van onze examenleerling

Nederlands onderwijs in het buitenland?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Leuk dat je er bent!
De inschrijvingen voor komend schooljaar zijn geopend.

LanguageOne
Wereldwijd thuis in het Nederlands