Nederlandse Taal en Cultuur

LanguageOne verzorgt Nederlands Taal- en Cultuuronderwijs (NTC) op maat aan leerlingen van 2,5 tot en met 18 jaar. Moedertaalonderwijs dat past bij het specifieke niveau en de achtergrond van uw kind en is gericht op maximale leeropbrengsten. Door het persoonlijke contact krijgen onze leerkrachten goed inzicht in de capaciteiten en behoeften van individuele leerlingen. Hierop wordt het lesaanbod en de ondersteuning aangepast.

Leerlingen volgen gemiddeld 3 uur per week Nederlands onderwijs; geïntegreerd in het curriculum van de (internationale) dagschool of naschools. Wij bieden ook NTC-onderwijs op afstand aan via wekelijkse Skypelessen. Daarnaast wordt op een beperkt aantal locaties privéles geboden.

Het lesprogramma van LanguageOne is geïnspireerd op en afgeleid van de uitgangspunten van het International Baccalaureate® (IB). Voor de programma’s in het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs zijn de kerndoelen van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs leidend. In de bovenbouw van het voortgezet onderwijs zijn programma’s diploma gericht en worden leerlingen op een Nederlands of internationaal examen voor het vak Nederlands voorbereid.

NTC-onderwijs is bij LanguageOne te volgen op de schoollocaties:
Abu Dhabi, Doha, Dubai, Hong Kong, Kuala Lumpur, Muscat, Perth, Shanghai-Suzhou, Singapore en Online.