Nederlandse Taal en Cultuur

LanguageOne verzorgt Nederlands Taal- en Cultuuronderwijs (NTC) op maat aan leerlingen van 2,5 tot en met 18 jaar. Moedertaalonderwijs dat past bij het specifieke niveau en de achtergrond van uw kind en is gericht op maximale leeropbrengsten. Door het persoonlijke contact krijgen onze leerkrachten goed inzicht in de capaciteiten en behoeften van individuele leerlingen. Hierop wordt het lesaanbod en de ondersteuning aangepast.

Leerlingen volgen gemiddeld 3 uur per week Nederlands onderwijs; geïntegreerd in het curriculum van de (internationale) dagschool of naschools. NTC-onderwijs is bij LanguageOne te volgen op de schoollocaties: Abu Dhabi, Doha, Dubai, Hong Kong, Kuala Lumpur, Muscat, Perth, Shanghai-Suzhou en Singapore. Wij bieden ook afstandsonderwijs aan via wekelijkse Skypelessen.

IB-programma’s

Het lesprogramma van LanguageOne is geïnspireerd op het International Baccalaureate® (IB). Voor de programma’s in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs zijn de kerndoelen van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs leidend. Wij bereiden onze leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs voor op een Nederlands examen of een internationaal examen voor het vak Nederlands, IB Dutch A.