Davos

Nederlandse school in Davos
In Davos, Zwitserland, is LanguageOne verbonden aan het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD). Leerlingen met moeilijk behandelbare astma komen in Davos letterlijk op adem. Door onze manier van lesgeven en de veilige pedagogische omgeving creëren we weer plezier in het leren. Wij bieden uw kind een onderwijsprogramma van 21 uur per week met de kernvakken Nederlands, Engels, rekenen en wiskunde. De mentor van uw kind heeft een stimulerende en begeleidende rol. Omdat de klassen vaak gemengd zijn qua sociale structuur en cultuur, leren onze leerlingen gelijk hoe zij omgaan met die verschillen.

Neem contact met mij op

LanguageOne Davos

Onderwijs bij LanguageOne Davos

Centraal binnen ons onderwijsprogramma staat het aanleren van zogenaamde 21st century skills. Belangrijke zaken als samenwerken, het gebruik van ICT en innovatief denken staan centraal. Door de medische achtergrond van de leerlingen in Davos hebben ze in Nederland vaak lessen gemist, met achterstand in het leren tot gevolg. Veel leerlingen zijn hierdoor onzeker geworden of hebben geen plezier meer in het naar school gaan. Door het inzetten van 21st century skills leren zij zelfstandig te werken aan hun schoolvakken. Zo krijgen onze leerlingen weer zelfvertrouwen en blijven zij gemotiveerd om te leren.

 

“Tijdens mijn opname in Davos gaat het met mijn astma veel beter dan in Nederland en door het onderwijs bij LanguageOne kan ik ook op dat vlak aan mijn toekomst werken.”

Ghina, 18 jaar.

Facebook feed
Laatste nieuws
09 januari 2018
Wij presenteren u het LanguageOne jaarverslag 2016-2017. Wij geven u hiermee een indruk van de ontwikkelingen binnen LanguageOne, de resultaten en ons...
Onderwijservaringen in Davos
"Ik ben een keer in de Spaanse Pyreneeën geweest. Toen heb ik ervaren dat ik me heel goed kan voelen in een andere omgeving". Aan het woord is Steffi...
Lees artikel
Contact

Davos

Downloads
Onze partnerscholen

Locatie