Werken in het buitenland – Leerkracht in de kijker

Werken in het buitenland, een droom voor velen. Francesca Asscher maakt die droom waar door Nederlands te geven in het buitenland. Francesca: “Met ontzettend veel plezier naar je werk gaan. Daar kun je zomaar 32 redenen voor hebben. We hebben allemaal dat ene aspect dat onze baan speciaal maakt. Voor de een zijn dat de mooie zakenreizen, voor de ander is dat de liefde voor het vak of misschien het goede salaris. In mijn geval zijn er 32 speciale aspecten; het zijn mijn leerlingen!”

Juf Francesca legt uit: “Wat de situatie hier zo anders maakt dan in Nederland, is de eigenaardige combinatie van diversiteit en overeenkomstigheid. Onze leerlingen in de Verenigde Arabische Emiraten zijn allemaal heel erg anders en ondertussen toch zó hetzelfde! Ik werk nu anderhalf jaar bij LanguageOne in Abu Dhabi en Dubai, maar dat blijft me verbazen. In elke klas zitten leerlingen met zo veel verschillende interesses, persoonlijkheden en achtergronden. Leerlingen hebben andere motieven om naar de les te komen en andere migratieachtergronden. Maar hoe kan het dan dat leerlingen zo verschillend zijn en toch zo sterk met elkaar verbonden blijven? Dat is de kracht van taal. De taal die in Nederland vanzelfsprekend zou zijn, vervult hier de rol van verbindende factor voor al onze leerlingen. Het is de taal waarmee mijn collega’s en ik dat thuisgevoel creëren in onze les. Want dat hebben leerlingen nodig, juist op een plek waar iedereen zo anders is.”

Een kijkje bij de Nederlandse lessen in Dubai en Abu Dhabi? Kijk eens op Facebook Abu Dhabi en Dubai en neem gerust contact op!

Leuk dat je er bent!
De inschrijvingen voor komend schooljaar zijn geopend.

LanguageOne
Wereldwijd thuis in het Nederlands