Voor scholen

Wereldwijde samenwerkingen

Samenwerken met scholen

LanguageOne werkt wereldwijd samen met Nederlandse taal – en cultuurscholen, lokale (internationale) scholen, (expat)verenigingen, ambassades en consulaten en internationale bedrijven over de hele wereld. 

Jaarlijks verhuizen duizenden Nederlandse en Vlaamse gezinnen naar het buitenland vanwege werk of emigratie. Een samenwerking met LanguageOne houdt in: samen wereldwijd Nederlandstalig onderwijs aan kinderen verzorgen en de beste oplossing bieden voor ouder en kind. Ongeacht de duur van het verblijf in het buitenland. 

Het voordeel van samenwerken is het delen van kennis en goede aansluiting vinden voor gezinnen over de grens. Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Graag komen we ook met u in contact.

Ruim 40 jaar ervaring

Wij zijn autoriteit op het gebied van moedertaal- en cultuuronderwijs voor kinderen die in het buitenland wonen.

Altijd op niveau

De Nederlandse taal blijven ontwikkelen is van belang, zeker bij terugkeer naar Nederland. Wij zorgen ervoor dat uw kind voldoet aan de taaleisen bij instroom in het Nederlands onderwijs.

Persoonlijke begeleiding en een deskundig team

Van locatieleiders tot aan docenten, wij werken met bevoegde docenten die uw kind de begeleiding bieden die hij of zij nodig heeft.

Online én klassikaal

Onze leerlingen hebben altijd een internationale verbinding met de Nederlandse taal en cultuur. Waar u zich ook bevindt, LanguageOne heeft zowel klassikale als online lesprogramma’s.

Bekijk samenwerkingsverbanden

Samenwerkingen

LanguageOne werkt nauw samen met diverse internationale scholen en organisaties in het buitenland. We hebben een aantal voor u op een rijtje gezet. Zo heeft u een indruk van ons internationale netwerk.

Zij gingen u voor

Een aanwinst voor onze school!
Harriët Muller – Schoolleider LanguageOne Geneve
Lees verder
Nu LanguageOne Genève vanaf september 2021 het schooljaar is gestart kan ik als Schoolleider aangeven dat deze professionele ontwikkeling een aanwinst is voor onze school. Door de transititie is de onderwijsinhoud voor alle niveaus verrijkt. Zo is het werken met Itslearning en voor het VO ook het programma Numo een nieuwe uitdaging voor zowel alle leerkrachten, leerlingen en ouders. Ook is het voor het gehele LanguageOne Genève Team fijn om te werken met het netwerk van LanguageOne wereldwijd. Het is plezierig om nieuwe kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen met andere collega’s. De volgende stap is om verdere uitbreiding binnen Zwitserland te realiseren. Op naar een mooi schooljaar 2022-2023!

Nederlands onderwijs in het buitenland?

Wij zorgen voor wereldwijd Nederlandstalig onderwijs

Leuk dat je er bent!
De inschrijvingen voor komend schooljaar zijn geopend.

LanguageOne
Wereldwijd thuis in het Nederlands