Over LanguageOne

U verhuist binnenkort met uw gezin naar het buitenland of u woont al enige tijd met uw gezin in een ander land dan uw thuisland. U komt dan voor belangrijke keuzes te staan als het gaat om het onderwijs voor uw kind. Over het algemeen zal de voertaal op de nieuwe school Engels zijn. Vaak wordt er dan thuis wel Nederlands (of een andere moedertaal) gesproken, maar dat is zelden voldoende om die moedertaal op niveau te houden en verder te ontwikkelen. Een derde van alle kinderen die emigreren keert namelijk binnen vijf jaar terug naar Nederland of Vlaanderen. Een belangrijk voordeel van het blijvend ontwikkelen van de moedertaal is dat kinderen bij terugkeer naar het thuisland soepeler kunnen instromen in het onderwijs.

LanguageOne is ruim 30 jaar een autoriteit op het gebied van moedertaal- en cultuuronderwijs voor kinderen die (tijdelijk of permanent) in het buitenland wonen. Wij verzorgen Nederlands Taal- en Cultuuronderwijs in het buitenland aan Nederlandstalige kinderen van 2½  tot 18 jaar.

Kenmerkend voor onze leerlingen is dat zij opgroeien in een rijke omgeving, waarin zij vaak tweetalig of meertalig worden opgevoed en snel en vaak in aanraking komen met andere culturen.

LanguageOne heeft scholen in de Verenigde Arabische Emiraten (Abu Dhabi, Dubai), Doha (Qatar), Muscat (Oman), Hong Kong, Shanghai-Suzhou (China), Singapore (Singapore), Kuala Lumpur (Maleisië), en Perth (Australië). Ons online lesaanbod vormt de perfecte oplossing voor leerlingen die bijvoorbeeld ver van een LanguageOne school wonen.

LanguageOne is aangesloten bij Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland en geaccrediteerd door de Nederlandse Onderwijsinspectie. Voor de overige talenprogramma’s werken we nauw samen met internationale kenniscentra en universiteiten gespecialiseerd in taalverwerving.

 

Ons verhaal
Op verzoek van Shell is onze voormalige moederorganisatie (Stichting Het Rijnlands Lyceum) ooit gestart met de voorbereidingen voor een Nederlandse school in Engeland. Sindsdien bundelen Shell en LanguageOne hun krachten voor het aanbieden van goed onderwijs op de locaties waar Shell en LanguageOne gevestigd zijn. Samen maken we ons sterk voor uitstekende schoolvoorzieningen voor kinderen van Shell medewerkers.

KMM Groep
LanguageOne is onderdeel van de IVIO-onderwijsgroep dat deel uitmaakt van de Kennis, Marketing en Media Groep. De KMM Groep is een snelgroeiende en innovatieve bedrijvengroep met ruim 600 medewerkers, verdeeld over vier sterke labels: IVIO, Metafoor, Karmac en Prosu. De organisatie is ooit begonnen met vier bedrijven en is nu gegroeid naar een omvang van 22 bedrijven. De KMM Groep is zes keer benoemd tot Deloitte’s Best Managed Company (in 2008, 2009, 2010, 2011, 2016-2017 en 2017-2018).