Over ons

Wil je meer over ons weten?

Over LanguageOne

Verhuist u binnenkort met uw gezin naar het buitenland? Of woont u al enige tijd,
met uw gezin in een ander land dan uw thuisland, bijvoorbeeld als expat? De keuze voor onderwijs voor uw kind is ook in het buitenland een belangrijke keuze. Op buitenlandse internationale scholen is de voertaal vaak Engels, waardoor de Nederlandse – of moedertaal niet op niveau gehouden kan worden.

Zoekt u Nederlands onderwijs voor uw kind? LanguageOne is uw partner voor
Nederlands onderwijs in het buitenland. Wij verzorgen Nederlands Taal- en Cultuuronderwijs aan Nederlandstalige kinderen van 3 tot en met 18 jaar.

Ruim 40 jaar ervaring

Wij zijn autoriteit op het gebied van moedertaal- en cultuuronderwijs voor kinderen die in het buitenland wonen.

Altijd op niveau

De Nederlandse taal blijven ontwikkelen is van belang, zeker bij terugkeer naar Nederland. Wij zorgen ervoor dat uw kind voldoet aan de taaleisen bij instroom in het Nederlands onderwijs.

Persoonlijke begeleiding en een deskundig team

Van locatieleiders tot aan docenten, wij werken met bevoegde docenten die uw kind de begeleiding bieden die hij of zij nodig heeft.

Online én klassikaal

Onze leerlingen hebben altijd een internationale verbinding met de Nederlandse taal en cultuur. Waar u zich ook bevindt, LanguageOne heeft zowel klassikale als online lesprogramma’s.

Onze schoolprogramma's

Nederlandse les wereldwijd

IVIO-LanguageOne biedt een uniek en innovatief lesprogramma.
Wij hebben schoollocaties in:

Woont u met uw gezin ver weg van een LanguageOne school? Wij bieden ook de mogelijkheid voor afstandsonderwijs. Online afstandsonderwijs dat perfect aansluit op het dagonderwijs van uw kind. Hier bieden we diverse oplossingen voor: zowel privé- als online groepslessen.

Kunnen wij uw kinderen helpen met Nederlands onderwijs?

Onze schoolprogramma's

LanguageOne biedt de Nederlandse taalprogramma’s aan leerlingen t/m 18 jaar. Onze programma’s zijn geschikt voor:

De overige schoolvakken als begrijpend lezen, wiskunde of natuurkunde bieden we via onze onderwijspartner IVIO-Wereldschool. Ook biedt LanguageOne het International Baccalaureate® onderwijs aan, waardoor leerlingen het Nederlands als examenonderdeel aan hun vakkenpakket kunnen toevoegen. Alle informatie over het programma-aanbod per school is te vinden op de locatiepagina.

De organisatie

Wie wij zijn

De LanguageOne schoollocaties in Europa, het Midden- en Verre Oosten, Azië en Australië worden professioneel ondersteund vanuit ons hoofdkantoor in Lelystad/Den Haag. Vanuit Nederland verzorgen wij alle bestuurlijke taken, bewaken wij de bedrijfsvoering en de kwaliteit van het onderwijs, en ondersteunen wij onze scholen op het gebied van human resources, marketing/communicatie en (financiële) administratie.

Op onze scholen werkt een team van 80 docenten vol passie aan de ontwikkeling van onze leerlingen, onder leiding van een locatieleider.

Missie en visie

IVIO-LanguageOne wil met innovatief onderwijs wereldwijd kinderen kennis en vaardigheden bijbrengen. Wij bieden onderwijs aan kinderen die internationaal opgroeien met aandacht voor de ontwikkeling van hun identiteit, cultuur en wereldburgerschap.

LanguageOne is de grootste Nederlandstalige onderwijsaanbieder in het buitenland voor kinderen die internationaal opgroeien. Wij bestrijken het volledige terrein van fysiek, online en hybride internationaal georiënteerd onderwijs met innovatieve leermiddelen en in samenwerking met nationale en internationale partners. Wij laten ons leiden door onze waarden: 

De kwaliteit van ons onderwijs

De Nederlandse Inspectie van het Onderwijs bewaakt en houdt toezicht op de kwaliteit van het onderwijs en stimuleert scholen en instellingen deze kwaliteit te verbeteren.

Alle locaties van LanguageOne zijn voor de Nederlandse taalprogramma’s geaccrediteerd door de Inspectie van het Onderwijs. Minimaal een keer per vier jaar worden deze locaties bezocht.

De Inspectie voert dan een kwaliteitsonderzoek (KO) uit.

KMM en IVIO-Groep

IVIO-LanguageOne is onderdeel van de IVIO-onderwijsgroep die deel uitmaakt van de KMM Groep. De IVIO-onderwijsgroep is een kennispartner en bestaat uit diverse onderwijsorganisaties met expertise in onderwijs, opleiding en toetsing in Nederland en over de grens.

De KMM Groep is een snelgroeiende en innovatieve bedrijvengroep met ruim 800 medewerkers, verdeeld over vier sterke labels: IVIO, Metafoor, Karmac en Prosu. De organisatie is ooit begonnen met vier bedrijven en is nu gegroeid naar een omvang van 26 bedrijven.

De KMM Groep is maar liefst acht keer benoemd tot Deloitte’s Best Managed Company (in 2008, 2009, 2010, 2011, 2016-2017, 2017-2018, 2019 en 2020/2021).  

Nederlands onderwijs in het buitenland?

Wij zorgen voor wereldwijd Nederlandstalig onderwijs

Leuk dat je er bent!
De inschrijvingen voor komend schooljaar zijn geopend.

LanguageOne
Wereldwijd thuis in het Nederlands