Doha

Nederlandse school in Qatar
Op onze partnerschool Compass International School Doha bieden we gemiddeld drie uur per week Nederlands taal- en cultuuronderwijs; geïntegreerd in het dagprogramma op Compass of naschools. De meeste leerlingen van LanguageOne Doha volgen het geïntegreerde lesprogramma. Met twee Nederlandse lokalen op de gezellige campus zorgen we ervoor dat uw kind zich gelijk thuis voelt. Nederlands leren in het buitenland zorgt er voor dat het voor uw meertalig opgroeiende kind makkelijker wordt om op termijn door te stromen naar de Nederlandse of Vlaamse basisschool, het voortgezet onderwijs, hogeschool of universiteit.

Monica Mansveld
Locatieleider
Neem contact met mij op

LanguageOne Doha

Behoud van de moedertaal in Doha
Een goede beheersing van de moedertaal levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van uw kind en leidt tot betere schoolresultaten. Het helpt kinderen die net in Doha wonen beter te integreren. Daarnaast maakt Nederlands onderwijs in het buitenland het gemakkelijker voor uw meertalige kind om op termijn door te stromen naar de basisschool, voortgezet onderwijs, hogeschool en universiteit in Nederland of Vlaanderen.

Een vernieuwd lesprogramma in Doha
We bieden vanaf dit schooljaar een vernieuwd lesprogramma waarin de leerling, de taalontwikkeling en betekenisvol leren centraal staan. Met als basis samenwerken, communiceren en cultuur. Wij bieden uw kind taaltaken, gekoppeld aan actuele thema’s die passen in de belevingswereld van uw kind. Het werken met taken, samenwerken met klasgenoten en de kennis opgedaan op de dagschool zorgen ervoor dat uw kind zich elke week in een taalrijke omgeving ontwikkelt in de Nederlandse taal.

Het International Baccalaureate® (IB) geeft de uitgangspunten voor dit nieuwe lesprogramma waaraan internationale onderwijsmethodes ten grondslag liggen. We motiveren uw kind om samen te werken en met klasgenootjes de interactie te zoeken; leerplezier gegarandeerd!

Laatste nieuws
19 juli 2019
We zijn alweer op de helft van het jaar 2019, de schoolvakanties in Nederland zijn begonnen en ook de LanguageOne scholen in het buitenland sluiten de...
Netherlands Ambassador to open Money Week for Dutch students in Qatar
Nederlandse Ambassadeur opent de Week van het Geld samen met studenten van LanguageOne Doha. Lees het artikel...
Lees artikel
Onze partnerscholen

Locatie